Тестер за нитрати и уред за измерване на радиацията Grееntest ECO
Тестер за нитрати и уред за измерване на радиацията Grееntest ECO
SKU:
5817
Model: Greentest ECO
Отзиви на клиенти:
Мнения (0)
Наличност: на склад при доставчик
Доставка: до 3 работни дни
Цена: | 286,80 лв. |
TBI Leasing
Grееntest ECO е уред за измерване съдържанието на нитрати в пресните плодове, зеленчуци и месото, както и нивото на фонова радиация. В устройството е използвана база данни на 56 от най-често срещаните плодове и зеленчуци. То е сертифицирано и калибрирано въз основа на повече от 1000 изследвания на водещи лаборатории използващи спектрометрично оборудване. В разработката на уреда са участвали специалисти от САЩ, Русия, Китай и Тайван. Прецизността на устройството и точността на измерване са потвърдени с резултати от лабораторни изследвания. Изтегли сертификати от тук. Сензорен контрол, интуитивен интерфейс, модерен дизайн, малки размери и тегло, бърз и точен анализ, всичко това прави устройството приятно и удобно за ежедневна употреба.
Технически характеристики:
- Минимално / максимално количество на измерената концентрация на нитрати: 0-9999 мг / кг
- Измерено ниво на фоновата радиация: 0 - 9.99 mSv / h
- Измерване на кумулативната доза радиация: 0 – 9.99999 mSv
- Време за измерване на нитратната проба: ~ 3 сек
- Време за измерване на радиационната проба: ~ 10 сек
- Допустима грешка: <10%
- Източник на захранване: Li-Ion батерия
- Капацитет на батерията: 720 mА
- Издръжливост на батерията 6 часа в режим на непрекъсната работа
- Допълнителен източник на енергия: USB
- USB заряд, ток: 450 mA
- Напрежение: 3.7V
- Анализ на повече от 50 различни видове пресни плодове и зеленчуци
- Размери: 122 х 52 х14 мм
- Тегло: 90 грама
- Цветен TFT екран с резолюция: 320 х 240
- Работна температура: -20 - +50 ° С
- Меню на български и английски език
Погрижете се за здравето на вашето семейство
Greentest ECO измерва съдържанието на нитрати в пресни плодове, зеленчуци и меса, които не са били топлинно обработени или преминали през друга обработка - осоляване, мариноване, консервиране. При производството на земеделска продукция се използват минерални торове, които в последствие се натрупват в хранителните продукти под формата на нитрати. При тяхната консумация в организма настъпва химична реакция, при която нитратите се превръщат в нитрити - съединения вредни и опасни за здравето. С цел да предпазите себе си и вашето семейство от вредните вещества, съдържащи се в суровите плодове, зеленчуци и месо, ви предлагаме удобен и ефективен уред за определяне нивото на нитрати. С Greentest ECO ще можете да се храните с екологично чисти и здравословни продукти.
Лесен за ползване
Greentest ECO е с интуитивни менюта, лесен за използване, както от възрастни, така и от деца. За измерване на съдържанието на нитрати е необходимо да изберете продукт от списъка с плодове и зеленчуци изброени в тестера, за да бъде анализиран в съответствие с установените норми за максимално допустимото съдържание на нитрати в храните (Maximum Permissible Concentration (MPC) Norms for Nitrates): Вижте таблица с норми за максимално допустимото съдържание на нитрати в плодовете, зеленчуците и месото.
Определяне на резултатите от измерването
Устройството определя количеството нитрати с помощта на метална сонда, която прониква под кората на плодовете и зеленчуците. Детекторът с точност определя нивото на нитрати, показвайки определен цвят на екрана, съответстващ на степента на опасност.